چهاردهم آبان همایش تعزیه خوانی استان البرز برگزار می شود
استعدادهای تعزیه خوانی شناسایی میشوند
همایش تعزیه خوانان «سوگواره سودای عشق» استان برپا می شود ، این همایش (امروز) چهاردهم آبان در سالن سیروس صابر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز برگزار میشود.
به گزارش تئاتر البرز، البرز مهد تعزیه ایران زمین است، به طوری که ابتدایی ترین نسخه تعزیه در ایران به منطقه برغان تعلق دارد. این نمایش مذهبی و آیینی بخشی از فرهنگ و رسوم مردم استان محسوب میشود. برغان، طالقان و کلاک به عنوان مراکز اصلی توسعه و رشد این هنر شناخته میشوند.
به گفته کارشناسان، تعزیه به اندازهای در استان دیرپا و گسترده است که دکتر علی شریعتی از قول جلال آل احمد به وجود ۳۶۰ مجلس تعزیه در یکی از مناطق البرز یعنی طالقان اشاره میکند
.این ویژگی مهم فرهنگی اقتضا میکند ارگانهای دولتی به میدان بیایند و از این هنر اصیل حمایت کنند و با همت مسئولان فرهنگی استان، این عنوان ارزشمند به نام استان البرز ثبت شود.
هنر تعزیه قدمت دیرینه دارد و بخشی از فرهنگ و رسوم مردم برخی مناطق محسوب میشود از این رو فعالیت هنرمندان در عرصه نمایش های ایرانی و تعزیه به ترغیب نسل جوان برای دیدن و کسب تجربه چنین آثاری تاثیرگذار است.
اکنون اداره کل و انجمن هنرهای نمایشی برای اینکه گامی در مسیر ارتقا و اعتلای سطح کیفی هنر ارزشمند ایرانی و اسلامی تعزیه و ترویج این هنر اصیل بردارد، تصمیم به شناسایی چهره های جوان و مستعد هنر تعزیه گرفته و قرار است همایش تعزیه خوانان «سوگواره سودای عشق» استان برپا شود.
این همایش (امروز) چهاردهم آبان در سالن سیروس صابر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز برگزار میشود.
نوآوری درنمایشهای آیینی معنی ندارد
رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان و داور سوگواره تعزیه گفت: سالها پیش، سوگواره تعزیه برگزار میشد و امسال تصمیم بر این شد تا علاوه بر تقدیر از برخی پیشکسوتان، به افرادی که استعداد قابل توجهی در این زمینه دارند توجه ویژه شود و فعالان این عرصه در آینده و با حمایت انجمن، بتوانند کارگاه های آموزشی داشته باشند.
«داوود فتحعلی بیگی» در مورد اهداف همایش سوگواره سودای عشق میافزاید: بخشی از اهداف ما ظرفیت شناسی و آسیب شناسی هنرمندان این عرصه است تا مورد توجه قرار بگیرند و کم و کاستیها مشخص شوند. حدود 40اثر به شکل سیدی به دستمان رسید که اغلب به طور ناقص فیلمبرداری شده بودند و بعضی از آثار به علت کم اطلاعی با موبایل برایمان ارسال شدنداما در عین حال تمام آنها را با حضور «قوام الدین قاسمی» تماشا کردیم.
وی اضافه کرد: برای این همایش تعدادی پیشکسوت و تعدادی جوان را که کارشان چشمگیر بود انتخاب کردیم تا امروز 14 آبان از آنها تقدیر شود.
فتحعلی بیگی درباره ضرورت وجود فضا برای اجرای تعزیه گفت: تعزیه باید برای اجرا مکان مناسب داشته باشد. باید به کیفیت این آثار توجه شود و به جوانان علاقمند این آگاهی را داد که از اهلش بپرسند و یاد بگیرند و به هر فیلمی که از تعزیه به دستشان میرسد، توجه نکنند.
وی گفت: نوآوری در نمایش های آیینی معنی ندارد، چون تعزیه با تئاتر تفاوت دارد. در تعزیه قرارداد وجود دارد که اگر رعایت نشود، اصول آن به هم می ریزد و این نکته مهمی است که باید قابل جوانان باشد.